Zo gaat een mediumconsult in zijn werk

Wat gebeurt er tijdens een mediumconsult?

Vaak wordt mij gevraagd wat je precies kunt verwachten tijdens een mediumconsult. Veel mensen zijn wat onzeker over wat er gaat gebeuren. Het is toch vaak onbekend. Ze vragen zich af: hoe zal ik reageren? Gebeurt er niets engs? Wat als er een spirit met iets komt waar ik het niet over wil hebben? Deze twijfels zijn heel begrijpelijk. Ik kan je alvast zeggen dat niemand die ik ooit een consult heb gegeven, achteraf deze bezwaren op zijn plaats vond. Een spirit dwingt je nooit ergens over te praten waar jij het niet over wil hebben, en een medium al helemaal niet.

Wat is het verschil tussen een mediumconsult en een reading?

Om te beginnen is er geen verschil tussen een mediumconsult en een reading. Bij een mediumconsult, dat ook wel reading wordt genoemd, maak ik contact met jouw overleden dierbare(n).

 

Maar ook een psychic reading behoort tot de mogelijkheden. Bij een psychic reading 'lees' ik jouw aura. Ik verhelder persoonlijke thema's waar je meer inzicht in wenst. Soms kan er hierbij hulp komen van een spirit, maar dat hoeft niet. 

 

Of een consult met een overleden dierbare of juist psychic is, hangt af van jouw wensen en van wat zich aandient. In de praktijk is een mediumconsult vaak een combinatie van beide.


Hoe maakt een medium eigenlijk contact met overledenen?

Als medium fungeer ik in feite als doorgeefluik; ik maak contact met de spirituele wereld en geef jou van daaruit hun boodschappen door. Een overledene, oftewel de spirit, communiceert op allerlei manieren via de zintuigen van het medium. Er zijn bijvoorbeeld mediums die helderhorend zijn; zij horen de spirit echt praten, met fysiek geluid. Zelf krijg ik infor-

matie vooral via beelden binnen. Ik voel vaak ook van alles. Spirits weten op welke manier een medium communiceert, en maken daar gebruik van. Maar ongeacht of een medium helderziend, helderhorend of heldervoelend is: in alle gevallen maakt de spirit contact via de medulla oblongata, een onderdeel van de hersenstam. Deze is niet alleen onmisbaar voor allerlei autonome lichaamsfuncties, maar ook de 'poort' tussen het individu en het universum. 


Werkwijze mediumconsult:

De reading duurt een half uur of een uur, en vindt plaats op een plek naar jouw keuze: in mijn praktijk in Nijmegen, bij jou thuis of via videobellen. (Videobellen schaadt de kwaliteit van de reading overigens niet.)

Ik begin met een uitgebreide uitleg, waarin ik vertel wat we gaan doen en wat je kunt verwachten. Je hoeft mij vooraf niets te vertellen: hoe minder ik weet, des te zuiverder kan ik contact maken met jouw overleden dierbare.

Vervolgens ga ik in meditatie. Ik neem altijd uitgebreid de tijd om contact te maken met spirit, maar ook om af te stemmen op jou. 


Tijdens de reading vertelt een spirit die jij kent mij over zijn of haar leven, of over het jouwe. Als medium zie ik beelden, voel en "weet" ik dingen. Vaak laat de spirit mij voelen wat hij voor jou voelde toen hij nog in de fysieke wereld was. Hij maakt daarbij gebruik van mijn referentiekader. (Wil hij bijvoorbeeld iets zeggen over een bepaald gereedschap dat hij in zijn fysieke leven vaak gebruikte, dan maakt hij gebruik van mijn kennis over dat gereedschap.) Gaandeweg herken jij de spirit die contact maakt.

Meestal dient de spirit zich aan waar jij graag contact mee wil maken, maar helaas niet altijd. Als medium fungeer ik als doorgeefluik; ik kan niet bepalen wie er komt. Soms zoeken andere spirits contact dan je vooraf had verwacht. Het gebeurt echter nooit dat er zich een spirit aandient waar jij absoluut geen contact mee wilt maken. Slechts zelden komt het voor dat er zich geen enkele spirit aandient. In dat geval bereken ik het mediumconsult uiteraard niet!

Mijn missie is geslaagd als ik jou rust en troost kan bieden door jou de aanwezigheid van je overleden dierbare te laten voelen.

 

Ben je benieuwd hoe anderen een mediumconsult bij That's the spirit hebben ervaren? Neem dan even een kijkje bij reviews.


Voorbeeld van een mediumconsult

Om je een nog beter beeld te geven van hoe een reading in zijn werk gaat, heb ik een voorbeeldconsult opgenomen. De naam van de ontvanger is gefingeerd. Verder is het een getrouwe weergave van hoe het zou kunnen gaan. Ik heb alleen het een en ander ingekort en aspecten uit enkele readings samengevoegd om een zo duidelijk mogelijk beeld te geven.

 

Inge ontvangt An, die uit nieuwsgierigheid een mediumconsult wil. Ze heeft haar moeder vorig jaar verloren en hoopt van haar te horen. Dat weet Inge echter niet; Inge kent alleen Ans naam.

 

Inge: stel je maar open voor alle overledenen die je kent. Dat hoeven niet alleen mensen te zijn die dicht bij je staan. Antwoord alsjeblieft alleen met ‘ja’, ‘nee’, of ‘misschien/ik weet het niet.’ Als je meer vertelt, ga ik eerder in mijn hoofd zitten en daar moet ik niet zijn. Ik voel een vrouw bij me. Ze komt over als een hartelijk mens, maar ze voelt ook wat stil. Herken je al een overleden vrouw die aan deze beschrijving voldoet?

 

An: nog niet.

 

Inge: oké. Ze laat me een boerderij zien. Er lopen koeien. Ik zie haar ook op de tuin werken. Herken je dat?

 

An: ja, nu wel.

 

Inge: het is je moeder, klopt dat?

 

An: ja, dat klopt!

 

Inge: maar het klopt dus niet dat ze wat stil was? Was er dan iets anders waardoor ze stil overkomt? Ik heb nu ook het gevoel dat ik niet goed kan praten.

 

An: ze was niet stil, maar ze had aan het eind van haar leven problemen met praten.

 

Inge: aha, dan was dat het waarschijnlijk. Ze laat me weer de koeien zien. Ik voel veel liefde. Eentje springt eruit. Is dat herkenbaar voor je; had ze misschien een lievelingskoe?

 

An: jazeker. Dat was Saar. Ze was altijd met Saar in de weer.

 

Inge: dat voel ik. Ze wijst naar jou en ze geeft me datzelfde gevoel. Ze wil geloof ik zeggen dat jij ook voor haar hebt gezorgd. Jij was een soort lieveling. Net als Saar. Kun je dat plaatsen?

 

An: dat kan ik heel goed plaatsen. Ze zou het nooit hardop zeggen, maar ik was eigenlijk haar lieveling.

 

Inge: ze is jou erg dankbaar. Maar nu laat ze me iets zien waarvan ik geen idee heb wat het betekent. Ik zie twee gebitten! Weet jij wat ze ermee bedoelt?

 

An: (lachend): ja! Ik ben vandaag samen met mijn man naar de tandarts geweest!

 

Inge: nou, dat is mooi. Ze wil dat jij weet dat ze nog steeds bij je is, dat ze ziet wat jullie doen.

 

An: dat gevoel had ik ook al. Maar ik wilde het zeker weten.

 

Inge: je moeder zegt dat ze er altijd is. Ze geeft je een bloem. Ik voel een enorme dankbaarheid. Je hebt veel voor haar gedaan. Ik krijg het wel een beetje benauwd. Klopt het dat ze aan het eind longproblemen had?

 

An: dat klopt. Ze had COPD.

 

Inge: vertel me er alsjeblieft verder niets meer over. Ik krijg het gevoel dat ze uiteindelijk niet aan die COPD is overleden. Ze laat me nu voelen dat het nu goed met haar gaat. Ik voel dat ze heel blij is dat je contact hebt gezocht. Maar ze zoekt vaker contact met je. Heb je dat gemerkt?

 

An: ja, ik dacht van wel, maar ik dacht dat ik het me verbeeldde. De tv ging een keer ineens vanzelf aan. En toen ik een keer aan haar dacht, begonnen de lampen ineens te knipperen. Ik hoorde ook een keer duidelijk iets vallen naast me, maar er was niets te zien. Ook zag ik een keer een schim in mijn ooghoek, met een blauwe gloed.

 

Inge: reken maar dat zij dat is. Ze is heel vaak bij je. Heel veel liefs van je moeder.

Nieuwsgierig naar een mediumconsult?

Ben je nieuwsgierig wat een mediumconsult jou kan brengen? Of wil je eerst vrijblijvend meer informatie? Neem dan contact met me op. Dat kan door te bellen of te appen naar (06) 54 35 35 57, of door te mailen naar ingevandenakker1970@gmail.com. Graag tot gauw! 

 

Liefs,