Hoe zoeken overledenen contact?

Overledenen, of spirits, willen heel graag laten weten dat ze er nog zijn. Als de dierbaren in de fysieke wereld dat al weten, scheelt dat de spirit een hoop moeite. Hij geeft dan tekens die door de dierbare worden herkend, en deze weet dan: kijk eens aan, mijn vader laat weten dat hij er is. Of: ik voel mijn moeder heel dichtbij. Dat gebeurt niet alleen bij mediums. Je hoeft echt geen medium te zijn om je dierbare spirits te voelen. 

 

Twijfel je of jouw overleden dierbare bij je is? Zo herken je de signalen die spirits ons sturen.

Zo zoeken overledenen contact met ons

Vaak laten ze lampen knipperen. Of ze zeggen iets in je hoofd. Ik heb ook ervaren dat ze een lichtobject door de lucht laten zweven of spullen verschuiven waar je bij staat, of hoorbaar ademen naast je, als je in bed ligt. Dat laatste is overigens geen toeval. Spirits kunnen ons het beste bereiken als we ontspannen zijn, en niet zo druk zijn in ons hoofd. Daarom komen ze juist vaak als je bijna in slaap bent gevallen of net wakker wordt. Ze kunnen ook komen in een heldere droom. Verder is een veel gehoord verschijnsel dat een spirit zorgt dat een liedje wordt gedraaid dat sterk aan hem of haar doet denken. Wat dan opvalt, zijn het liedje en de timing. Je mist bijvoorbeeld je pas overleden opa, stapt in de auto, zet de radio aan en ineens klinkt 'jullie' nummer, terwijl je dat nog nooit eerder op de radio hebt gehoord.

 

Ook kunnen ze je makkelijker bereiken als je ‘in good spirits’ bent; in een vrolijke bui. Dat komt omdat je dan een hoger trillingsniveau hebt, meer passend bij het zeer hoge trillingsniveau van de spirit zelf; het trillingsniveau van het universum. Hoe frustrerend het ook is, dat is dus ook meteen de reden dat ze je moeilijker kunnen bereiken als je heel down bent. Toch zullen ze het blijven proberen. Ze laten je dan zodra je weer wat ‘lichter’ bent, hun liefde voelen. Of ze sturen veertjes of een vlinder naar je raam, midden in de winter. Ik heb talloze van deze inventieve activiteiten van onze spirituele dierbaren zelf mogen ervaren en van goede bekenden gehoord, werkend medium of niet.

 

Zo laten overledenen jou weten dat ze bij je zijn en aan je denken:

  • ze laten lampen knipperen
  • ze zeggen iets in je hoofd
  • ze kunnen een lichtobject door de lucht laten zweven
  • ze kunnen spullen verschuiven waar je bij staat
  • ze sturen veertjes of een vlinder naar je raam (zelfs midden in de winter!)
  • en ze kunnen je zelfs aanraken.

 

Soms vinden mensen dit soort signalen eng. Voel je je er niet prettig bij? Zeg dat dan gerust tegen de spirit. Jouw overleden dierbaren komen uit liefde en zijn er niet op uit om je bang te maken. 


Jouw overleden dierbare is niet weg

Er zijn natuurlijk ook mensen die denken dat hun dierbare echt dood is. Dat vinden ‘zijn’ spirits dan spijtig, want zij weten (inmiddels) dat ze springlevend zijn. Sterker nog, ze zijn meer levend dan ze ooit op het fysieke vlak zijn geweest! Spirits hebben geen fysiek lichaam nodig in de spirituele wereld, omdat daar de aardse behoeften gewoonweg niet bestaan. Ze hebben de zintuigen niet nodig, omdat ze als energiewezen op telepathisch niveau kunnen communiceren. Ze denken bijvoorbeeld aan je, en zijn dan meteen bij je. Al hun gedachten en bedoelingen zijn transparant. Ze kunnen niet alleen met elkaar op deze manier communiceren, maar ook met jou. De ene persoon is er gevoeliger voor dan de andere, maar iedereen kan boodschappen ontvangen vanuit spirit. Ik ken veel mensen die geen medium zijn, maar toch regelmatig dingen doorkrijgen van hun geliefden in de spirituele wereld. Spirits hebben een verbluffende intelligentie en kunnen je waarschuwen voor ellende, inzicht geven, liefde en warmte of energie geven. Het helpt wel als je ervoor openstaat.

 

Ten slotte is een veelgehoord fenomeen, dat ze je ook aanraken. Zelf ben ik weleens door een ‘onzichtbare’ persoon aan mijn arm getrokken. Het gebeurt vaker dan je misschien denkt dat ze iemand tegenhouden om deze persoon te behoeden voor een ongeluk, klein of groot. Als je dat aanraken niet prettig vindt, of als je andere fenomenen niet fijn vindt, kun je dat gewoon tegen de spirit zeggen. Ze komen in licht en liefde en zijn er niet op uit om je bang te maken. 

 

Liefs,

 

PS: wil jij contact maken met jouw overleden dierbare? Bij een mediumconsult neem ik uitgebreid de tijd om contact te maken met jouw overleden naaste. Voor het inplannen van een mediumconsult, of meer informatie hierover, kun je bellen of appen naar (06) 54 35 35 57 of mailen naar ingevandenakker1970@gmail.com. Graag tot gauw!