Moeten we de doden niet met rust laten?

'Moeten we de doden niet met rust laten?' Dit is een vraag die ik meer dan eens heb gehoord. Het is ook een heel begrijpelijke vraag. Het idee erachter is gebaseerd op de gedachte dat overledenen ‘in vrede rusten’. Hoe goed bedoeld die wens voor onze overleden dierbaren ook is, dat rusten in vrede is niet wat ze doen.

 

Ze zijn namelijk niet dood. Dood bestaat niet. (Het kan maar duidelijk zijn.) Ja, het stoffelijk lichaam vergaat natuurlijk. Dat is het ‘voertuig’ waarmee we in onze fysieke wereld door het leven gaan. En het is goed om tijdens je leven goed te zorgen voor dat vernuftige lichaam, dat bij een begrafenis ‘te ruste wordt gelegd’.

Met een mediumconsult val je de doden niet lastig. Integendeel!

Wat ik inmiddels duidelijk begrepen heb vanuit de spirituele wereld, is dat ze allesbehalve rusten. Sterker nog, ze hebben het soms razend druk met taken die ze op zich hebben genomen. Bovendien, niemand dwingt spirits naar ons toe te komen. Een medium ook niet. Spirits willen, hoe druk ze ‘aan gene zijde’ ook zijn, juist zelf laten weten dat ze er nog zijn. Dolgraag zelfs. Ze halen vaak alles uit de kast om hun dierbaren in de fysieke wereld te laten weten dat ze er nog zijn, dat het goed met ze gaat, dat ze hen horen en voelen, en weten waar ze mee bezig zijn. Ik heb daar al zoveel voorbeelden van gehoord en ervaren, dat ik daar niet meer de geringste twijfel over heb. Een mediumconsult is daarom niet alleen voor de ontvanger, maar ook voor de spirit vaak een helende ervaring.

 

Als je ze met rust zou laten, in de zin van niet meer tegen ze praten en helemaal geen aandacht meer aan hen besteden, zouden ze dat een gemiste kans vinden. Dat wil niet zeggen dat ze het je kwalijk zouden nemen. Overleden dierbaren weten hoe je denkt en waar je opvattingen vandaan komen. Ze weten of jij gelooft dat ze in de spirituele wereld springlevend zijn. Vaak weten ze nog maar al te goed hoe ze zelf dachten toen ze nog in de fysieke wereld waren. Ik ken een spirit die zelf in de fysieke wereld ook dacht dat dood ook echt dood was, maar die nu als spirit te kennen heeft gegeven ‘dat hij er feitelijk toch naast zat’.

 

Er is in de spirituele wereld alleen maar licht, liefde en begrip. Dus ook voor mensen die vinden dat de ‘doden’ met rust gelaten moeten worden.

 

Liefs,

PS: ben je benieuwd hoe het met jouw overleden dierbare gaat en wil je een mediumconsult inplannen? Of wil je eerst vrijblijvend meer informatie? Neem dan contact met me op. Bel of stuur een appje naar (06) 54 35 35 57 of mail naar ingevandenakker1970@gmail.com. Graag tot gauw!